Γκορτσολόγου 4, Τ.Κ. 231 00, Σπάρτη

Δράσεις

Έθιμα για την ημέρα του Αγίου Μαρτίνου από το τμήμα Γερμανικών

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας, η Ε' τάξη συμμετείχε στη δράση για την ημέρα του Αγίου Μαρτίνου, που  γιορτάζεται κάθε 11η Νοεμβρίου σε όλη τη Γερμανία. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Αγίου Μαρτίνου, σχεδίασαν, χρωμάτισαν και κατασκεύασαν τα δικά τους φαναράκια, κάτι το οποίο συνηθίζεται την ημέρα αυτή σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες, όπου και πραγματοποιείται πομπή των παιδιών με τα φαναράκια προς τιμήν του Αγίου.

Μέσα από αυτή την δράση οι μαθητές/τριες δε γίνονται μόνο κοινωνοί πολιτιστικών στοιχείων των χωρών της κεντρικής Ευρώπης, αλλά κυρίως διδάσκονται μέσα από παραδείγματα την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, κάτι το οποίο πρέσβευε και η συγκεκριμένη προσωπικότητα.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στην εικόνα, για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση και τις δραστηριότητες που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες (επιμέλεια παρουσίασης: Φιλίνη Ιωάννα-Θεοδοσία, εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας).