Γκορτσολόγου 4, Τ.Κ. 231 00, Σπάρτη

Ανακοινώσεις

Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης

Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου διοργανώνει τον «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου» μαζί με την ΤΕΧΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Οι μαθητές/τριες μπορείτε να επιστρέφετε για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά (από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά κ.α.) στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που λειτουργούν σε διάφορα σημεία Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.recycling-center.gr). Κάθε φορά που επιστρέφεται ένα τεμάχιο, εκτυπώνεται αυτόματα κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης. Τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης του Δήμου Σπάρτης βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
1 Ορθίας Αρτέμιδος (Θεοκλέους & Στάουφερτ)

Δευτέρα - Σάββατο
10:00 - 16:40

2 Εθνικής Αντιστάσεως & Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
(έξω από το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης)

Δευτέρα - Σάββατο
07:30 - 18:50

3

Ξηροκάμπι
(δημοτικός χώρος στάθμευσης)

Δευτέρα - Σάββατο
10:00 - 16:40

Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του Μεγάλου Διαγωνισμού στις 25 Μαΐου 2024, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα, ως αναγνώριση της διάκρισης των μαθητών των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα τρία (3) μεγάλα δώρα - έπαθλα του «Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου» για τους/τις μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων είναι τα ακόλουθα:

  • 1ο δώρο-έπαθλο: Ένα (1) ηλεκτρικό ποδήλατο, για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες του σχολικού τμήματος.
  • 2ο δώρο-έπαθλο: Για τα τμήματα Ε' και ΣΤ' τάξης: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών/τριών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι/ες οι μαθητές/τριες. Για τα τμήματα Α', Β', Γ΄και Δ' τάξης: Ένα (1) ποδήλατο, για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες του σχολικού τμήματος.
  • 3ο δώρο-έπαθλο: Ένα smartwatch για το σύνολο των μαθητών/τριών του σχολικού τμήματος με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Με τη λήξη του διαγωνισμού, όλα τα σχολικά τμήματα για να συμμετέχουν στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης, θα πρέπει να παραδώσουν την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, τα κουπόνια συμμετοχής τους που θα έχουν συλλέξει και θα έχουν καταμετρήσει συνολικά ως σχολικό τμήμα, στο Δημαρχείο του κάθε Δήμου.

Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα - έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.