Γκορτσολόγου 4, Τ.Κ. 231 00, Σπάρτη

Δράσεις

Η Γ' τάξη στη νέα γωνιά ανακύκλωσης του Δήμου Σπάρτης

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης επισκέφτηκαν τη νέα γωνιά ανακύκλωσης του Δήμου Σπάρτης, προκειμένου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Σταύρος Αργειτάκος εξήγησε στους/στις μαθητές/τριες πώς λειτουργούν οι γωνιές ανακύκλωσης, ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση τους και τόνισε τον ανταποδοτικό χαρακτήρα τους. Στα Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο κάθε πολίτης μπορεί να ανακυκλώνει μέταλλο, χαρτί, γυαλί και πλαστικό.

Οι μαθητές/τριες της Γ' τάξης έλαβαν απαντήσεις στις απορίες που διατύπωσαν και είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα μηχανήματα ανακυκλώνοντας άδειες συσκευασίες. Αφού ολοκλήρωσαν τη διαδικασία, έμαθαν ότι για κάθε συσκευασία που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών ή δωρίζουν το χρηματικό ποσό υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού.