Γκορτσολόγου 4, Τ.Κ. 231 00, Σπάρτη

Ανακοινώσεις

Επιλογή 2ης ξένης γλώσσας για την Ε’ Δημοτικού 2024-25

Σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Φ52/37359/Δ1/10-04-2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025», παρακαλούμε να συμπληρώσετε με στυλό διαρκείας και να καταθέσετε στο Σχολείο, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 Υπεύθυνη Δήλωση προτίμησης της 2ης ξένης γλώσσας που επιθυμείτε να διδαχθεί το παιδί σας στην Πέμπτη (Ε’) Δημοτικού το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025. Παρακάτω επισυνάπτεται υπόδειγμα της Υπεύθυνης Δήλωσης.

Πριν τη συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δύο (Γαλλικά - Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε' τάξη. Ωστόσο, προβλέπεται η κατανομή των μαθητών/τριών σε μεικτά-παράλληλα τμήματα υπό προϋποθέσεις.

Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου του νέου σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του/της εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε, τότε οι μαθητές/τριες διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.