Γκορτσολόγου 4, Τ.Κ. 231 00, Σπάρτη

Δράσεις

Η 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο σχολείο μας

  • Πατήστε για να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Την εβδομάδα από 8 μέχρι 12 Μαΐου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε στην 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδέει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την εκπαιδευτική πράξη για τη διάδοση των αξιών και του πνεύματος του Ολυμπισμού. Το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2022-2023 ήταν: "Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα - μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις".

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, οι μαθητές του τμήματος Ε2 συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση: "Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρίσι 2024 και νέα αθλήματα", όπου με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και βιωματικών προσεγγίσεων έμαθαν βασικά στοιχεία για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024", γνωρίζοντας τα νέα αθλήματα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά (αγωνιστική αναρρίχηση, breaking, σερφ και σκέιτμπορντ).

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, οι μαθητές του τμήματος Ε1 συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση: "Ολυμπιακές Αξίες & Βιωσιμότητα", όπου είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την ευρύτερη έννοια της Βιωσιμότητας, με κέντρο τις Αξίες του Ολυμπισμού (σεβασμό κάθε οργανισμού, αριστεία και φιλία).

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης συνδέθηκαν ζωντανά με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό Μουσείο, ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση σημαντικών εκθεμάτων, που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, που για ακόμη μια χρονιά έδωσε την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριές μας να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες για τον αθλητισμό, τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις, με στόχο την ψυχοσωματική τους βελτίωση.