Γκορτσολόγου 4, Τ.Κ. 231 00, Σπάρτη

Δράσεις

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εναρμόνιση της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων συμμετείχαν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες στο προαύλιο του σχολείου μας, που περιλάμβαναν αγωνίσματα διαφορετικών αθλημάτων και ομαδικά παιχνίδια. Μετά το πέρας της πρωινής προσευχής ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος μίλησε για τον ετήσιο υπερμαραθώνιο διεθνή αγώνα "Σπάρταθλον", παρουσιάζοντας την ιστορία του και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες συναγωνίζονται οι συμμετέχοντες/ουσες.

Προσκεκλημένος στο σχολείο μας ήταν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής βόλεϊ κ. Ρηγάκος Ιωάννης, ο οποίος με τη βοήθεια τριών αθλητών/τριών του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, πραγματοποίησε επίδειξη και πρακτική εξάσκηση του αθλήματος της πετοσφαίρισης στους/στις μαθητές/τριες των τάξεων Γ', Δ', Ε' και ΣΤ'. Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας και υπεύθυνη των ακαδημιών αντισφαίρισης του Φιλαθλητικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Δαμιανού Αγλαΐα παρουσίασε στους/στις μαθητές/τριες των τάξεων Α', Β', Γ και Δ' το άθλημα του τένις, παρέχοντάς τους πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες κατά την πρώτη τους επαφή με το άθλημα. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ. Καρβούνης Δημήτριος και κ. Μηνακάκης Θεόφιλος προετοίμασαν ευρηματικά αθλητικά παιχνίδια, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των μαθητών/τριών μας.

Ακολούθως, σε κάθε τάξη πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο και ντοκιμαντέρ για την ιστορία του "Σπάρταθλον", των Ολυμπιακών Αγώνων, τη ζωή αθλητών/τριών που έχουν δοξάσει τη χώρα μας με τις επιδόσεις τους και τη σημασία της κίνησης στη ζωή μας. Η συζήτηση που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία σε κάθε παιδί να μάθει για τα οφέλη του αθλητισμού στην κοινωνικοποίησή του και το ευ αγωνίζεσθαι. Τέλος, σε όλες τις τάξεις οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να ασχοληθούν με δραστηριότητες σχετικές με τα μηνύματα του αθλητισμού, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την υγιεινή διατροφή, τους τρόπους διατήρησης της καλής φυσικής κατάστασης και τη δημιουργία θεματικών αφισών για την ημέρα του αθλητισμού.